Bu, göz kapağında bir yumru olarak görünür. Şişmiş, kırmızımsıdır ve içinde gözle görülür bir irin birikmesi olabilir. Bu oldukça acı verici olabilir. Işığa maruz kaldığında tahriş, aşırı sulanma, ağırlık ve rahatsızlık hissi vardır. Bu durum, kapak bölgesindeki tıkalı yağ bezlerinin enfeksiyonu nedeniyle ortaya çıkabilir. Bu oldukça bulaşıcıdır – sadece bir gözden diğerine değil, aynı zamanda bir kişiden diğerine de yayılabilir. Bu nedenle, bununla etkili bir şekilde nasıl başa çıkılacağını öğrenmek önemlidir.

Nasıl önlenir?

  • Uygun hijyen, önleyici tek yöntemdir. Ancak etkili olabilmesi için doğru şekilde yapılması gerekiyor.
  • Gözlerinizi ve yüzünüzü düzenli olarak yıkamalısınız. Sabun ve soğuk su kullanmaya dikkat edin ve çok sert ovalamamaya çalışın. Temiz havlu kullanmalı ve düzenli olarak yıkamalısınız. Yatak örtüleri de temiz tutulmalıdır.
  • Asla gözlerini ovma. Elinizdeki kir ve mikroplar enfeksiyonlara ve sorunlara neden olabilir. Biraz tahriş hissederseniz, onları soğuk suyla yıkayın, bu daha etkili olacaktır.
  • Makyaj, bir başka önemli enfeksiyon kaynağıdır. Fırçalar ve çubuklar düzenli olarak temizlenmeli ve sık sık değiştirilmelidir. Ürünleri birkaç ay kullandıktan sonra atmak daha iyidir. Ayrıca, küçük yaralanmalar da enfekte olabileceğinden ve sizin için sorunlara neden olabileceğinden, bunları uygularken dikkatli olun.
  • Kontakt lensler dikkatli ve dikkatli kullanılmalıdır. Üreticinin talimatlarına göre temizlenmelidirler.
  • Bağışıklığınızı güçlendirecek ve enfeksiyonlara karşı etkili koruma sağlayacak güçlü ve dengeli bir diyet yapın.
  • Televizyon izleyerek, bilgisayar başında vakit geçirerek veya okuyarak kendinizi çok fazla zorlamamaya çalışın. Arada düzenli molalar verin. Bu, görsel organı dinlendirecek ve zayıflamasını önleyecektir.

Göz Arpacığı nasıl yönetilir?

Her şeye rağmen, hala bu durumdan etkilenmeyi başarırsanız, işleri kontrol altına almak için bazı ipuçlarını takip edebilirsiniz.

  • Yine, uygun hijyen, bunu olabildiğince çabuk aşmanıza yardımcı olacaktır. Ellerinizi dezenfektan sabunla yıkayın, gözlerinizi soğuk suyla nazikçe yıkayın ve enfeksiyonun yayılmasını en aza indirmek için havlularınızı vb. Her gün değiştirin.
  • Bu rahatsızlık süresince makyaj ürünleri ve kontakt lens kullanmayın. Aslında, bulaşıcı ajanları taşıyabilecekleri ve tekrar kullanılırlarsa nüksetmeye neden olabilecekleri için makyaj ürünlerini atmak daha iyidir.
  • Sıcak kompresler şişliği ve iltihabı hafifletmeye yardımcı olabilir. Ayrıca tıkanıklığın giderilmesinde de etkilidirler.
  • Doktorunuza danışın ve talimatlarını doğru şekilde izleyin. Bu, durumunuzun daha da kötüye gitmesini önleyecektir.

Göz arpası kolayca önlenebilir ve başarıyla yönetilebilir. Sağlıklı ve hijyenik uygulamalar geliştirmeniz gerekiyor. Önemli olan, gelişirse bu durumu asla göz ardı etmeyin. Zamanında yapılan tıbbi müdahale sizi birçok komplikasyondan kurtarabilir.

Kaynak ; https://www.saglikguncel.com/

Yorum bırakın