İnsanların zamanla göz çevrelerinde çeşitli sorunlar meydana gelebiliyor. Bu sorunlardan birisi de üst göz kapağı sorunlarıdır. Göz yapısının üst kısmında meydana gelen estetik kaygılarını giderebilmek için yapılan uygulamalara üst göz kapağı estetiği adı verilmektedir.

Kısaca bu işlem sırasında bölgede bulunan fazla deri ve kas dokularının kesilerek çıkarılması gerçekleştiriliyor. Bu ameliyat sırasında oluşabilecek ameliyat izlerinin görünmemesi için göz kapağı katlanma çizgisinden kesi yapılması gerekmektedir. Alın germe ile kaş kaldırma operasyonu yaptıran kişiler bu operasyonlar ile birlikte üst göz kapağı estetiği yaptırdıklarında daha da etkili sonuçlar alabiliyorlar.

Üst Göz Kapağı Estetiğinde İyileşme Süreci

İnsanlar üst göz kapağı estetiği yaptırdıktan sonra çeşitli durumlara dikkat etmek durumundadırlar. Operasyon sonrasında morarma, şişlik ve rahatsızlık hissi son derece normal karşılanan bir durumdur.

Bu süreçte kişilerin göz kapaklarına uzmanların vermiş oldukları yağlı krem ya da hafif soğuk kompresleri uygulaması gerekiyor. Ancak bu uygulamalar yapılırken göz kapağına fazla baskı uygulanmamalıdır. Hızlı bir iyileşme süreci için ağrı kesici ilaçların bulunduğu bir reçete de hazırlanabiliyor.

Yorum bırakın